Întrebări frecvente

Află răspunsurile noastre la cele mai frecvente întrebări.

Cum se umple ciubărul?

Umplerea ciubărului din lemn se face în mod obișnuit, însă s-ar putea să existe scurgeri până se umflă lemnul. Din această cauză, recomandăm să se toarne apă ori de câte ori este nevoie. Este indicat să conectați un furtun la scurgerea de pe fundul căzii.

Ce fel de lemne de foc este mai bine să folosim?

Recomandăm utilizarea lemnelor de mesteacăn uscat. Cu toate acestea, însă, se poate utiliza și alt tip de lemn uscat.

Atenție mare la lemnele de foc cu un conținut ridicat de rășină! Aceasta se depune pe pereții sobei pe interior, motiv pentru care curățarea trebuie realizată mai frecvent.

Cum încălzim apa într-un ciubăr?

Odată umplut ciubărul, apa este încălzită prin intermediul unei sobe instalate în interiorul căzii sau montate în exterior.

Apa se încălzește în mod inegal. Drept urmare, apa caldă se ridică în sus datorita circulației naturale. Vă sfătuim să agitați apa pentru a accelera procesul de încălzire.

Timpul de încălzire depinde, de asemenea, foarte mult și de tipul de combustibil utilizat. În cazul în care lemnul de foc utilizat este uscat și conținutul de rășină este scăzut, procesul de ardere este mai intens și soba încălzește apa mai repede.

Iată câțiva factori care influențează timpul de încălzire al apei:

– temperatura apei inițiale;

– dimensiunea căzii;

– tipul de combustibil folosit;

– frecvența de agitare a apei în timpul procesului de încălzire.

De exemplu, pentru încălzirea unei cazi cu diametrul de 1,8 m de la temperatura de 7°С până la temperatura de 27°С sunt necesare în jur de 2-3 ore. Pentru a încălzi apa până la 35°С de la temperatura de 27°С, mai este nevoie de încă o oră.


Care este temperatura apei recomandată pentru baie?

Recomandăm ca temperatura apei să nu depășească 37-38°C. În cazul în care apa este mai fierbinte decât temperatura corpului, vă veți predispune răcelii. O temperatură a apei care depășește 39°C nu este suportabilă pentru o lungă perioadă de timp și poate fi chiar periculoasă. Persoanele cu anumite afecțiuni medicale, în special cu probleme cardiace sau hipertensiune, ar trebui să fie foarte precaute cu temperatura apei.

Cât timp se poate lăsa un ciubăr din lemn fără apă în sezonul cald?

Nu recomandăm, în sezonul cald, să lăsați o cadă cu hidromasaj fără apă mai mult de două zile.

Putem folosi apă sărată pentru umplerea ciuberelor din lemn?

Da! Apa sărată se poate folosi pentru umplerea ciuberelor, folosirea acesteia nedeteriorând în vreun fel ciubărul din lemn. Singura mențiune pe care o avem de făcut este că, în acest caz, ciubărul trebuie echipat cu o sobă din oțel inoxidabil.


Vă mulțumim pentru alegerea produselor de calitate!