Norme de instalare si intretinere a ciuberelor din lemn cu soba.

Ciubarele din lemn sunt produse fabricate din materiale 100% naturale si asta implică anumite condiții de utilizare.

Respectand anumite reguli ne vom bucura de o baie fierbinte într-un ciubar din lemn cu sobă interioara sau exterioara.

Umplerea cu apa

La prima utilizare a ciubarului cu hidromasaj probabilitatea scurgerii de apa este destul de mare. Nu vă faceți griji, este o reactie naturala a lemnului. Este recomandat să vă umpleti ciubarul de lemn cu apă de mai multe ori, pana lemnul absoarbe cantitatea necesară de apă. Această acțiune va permite umflarea lemnului pana ajunge la saturatie.

Exceptie face ciubarul din lemn tratat termic, unde contracția și umflarea este doar de 10%, ceea ce face ca acest tip de material sa fie cel mai potrivit pentru construirea de căzi cu hidromasaj din lemn.

Montarea corecta

Este recomandat a se plasa ciubarul la o înălțime de 5-15 cm deasupra solului (asigurați-vă că ati reglat ciubarul la boloboc), nivelul apei trebuie să fie egala pe intregul perimetru al căzii. Cada poate fi instalata pe bușteni de lemn sau blocuri de beton, astfel încât acestea să poată suporta cu siguranță o greutate de câteva tone. În timpul instalării este necesar poziționarea corecta a furtunului de evacuare a apei. Din acest motiv un capăt al unui furtunului trebuie ajustat la orificiul de scurgere în partea de jos a ciubarului înainte de instalare.

Nivelul maxim al apei din ciubar trebuie sa fie mai mica cu min. 15 cm decat marginea superioară a ciubarului.

Folosirea sobei

In cazul folositii sobei interioare acesta poate fi alimentata cu lemne numai în cazul în care teava de evacuare este acoperită cu apă cel puțin 10 cm.

In soba interioara sau exterioara folositi lemne de foc uscate. Cărbunele nu poate fi utilizat drept combustibil. Soba trebuie curățata după fiecare utilizare.

Intretinerea si curatarea

Este recomandat să se trateze cada pe exterior cu un ulei sau lac de protecție o dată pe an.

Curățirea ciubarului din lemn se face cu detergent folosit pentru piscine.

Pe timpul sezonului cald este indicat a se păstra cada din lemn umplută cu apă cu un nivel minim de 10-15 cm.

Pe timpul iernii este necesar evitarea înghețarii apei în ciubar. Prin urmare trebuie golita cada după fiecare utilizare pentru a se evita formarea gheții.

În cazul în care ciubarul din lemn nu este utilizat pentru o perioadă mai lungă de timp, o ușoară contracție a lemnului este posibilă din cauza fluctuațiilor de temperatură și umiditate. Acest lucru nu este un defect, este reacția naturală a materialului folosit, lemnul. În acest caz, trebuie doar doar strâns inelul cazii si umplut cu apă rece.

In caz de contractii mai accentuate se poate ciocani ușor inelul cazii cu un ciocan de cauciuc, iar după aceea se va strânge prima data inelul de jos, apoi la cel de sus.

In general nu este recomandat să lăsați cada de lemn fără apă pentru o perioadă mai lunga in sezonul cald.

Sfat medical

În cazul în care apa este încălzită la 39°С sau mai mult, este recomandat sa stati asezat pe banca, astfel încât zona inimii sa rămână deasupra nivelului apei. În timpul perioadei de iarnă, este recomandat să vă acoperiti capul cu o pălărie în timp ce faceti baie. Este medical dovedit că baile regulate într-un ciubar sunt foarte sanatoase si previn raceala si gripa.